Обикновена жена променя своя живот на 40+ или как стигнах от малкия град до големите мечти

“Никога не е твърде късно да бъдеш онова, което би могъл да бъдеш.” 
Джордж Елиът

Казвам се Тодорка Митева и съм на 45 години. Родена съм в малко населено място близо до морето и по природа съм много любопитна и свободолюбива. Рано излязох от бащиното гнездо, за да се отправя към Варна, където завърших средното си образование. После животът и любовта ме отведоха в гр. Шумен. Живея тук от 25 години и имам подкрепящ съпруг и две чудесни деца – Добромира (на 21 год.) и Павел (на 8 год.). По образование съм информатик и педагог. 

Детската ми мечта беше да стана учител. Веднага след като завърших висше педагогическо образование, започнах работа като учител. Учителството ми харесва и го усещам като мое призвание, но след 7 години осъзнах, че това не ми е достатъчно като заплащане, но и като още нещо. Не виждах вече развитие за мен, сякаш тъпчех на едно място и затова потърсих ново предизвикателство. Сферата, която избрах, беше непозната и нямах почти никакви познания – банковата сфера. Смело се отправих на цели две интервюта с управител и регионален мениджър и не след дълго започнах моята кариера в голяма финансова институция.

За няколко години от стажант достигнах до позиция главен експерт. Бях отговорен служител и работех много. Заплащането не беше никак лошо, но работата ми костваше доста безсънни нощи, далеч от семейството, командировки, изпити и обучения. Пропуснах доста важни събития от живота на дъщеря ми – първото тържество в детската градина за празника на мама – без мама, не видях кога пада първото зъбче, не присъствах и на завоюването на първия медал от състезание по фехтовка …

Затова в момента, в който разбрах, че съм бременна със сина ми, си обещах да не допускам това да се случи отново и с второто ми дете. Започнах сериозно да се замислям как бих могла да работя така, че да печеля, но и същевременно да се развивам и да имам достатъчно време за семейството ми.

Бях подсетена за един вариант, който дотогава беше само хоби за мен. Имах онлайн регистрация в компанията Орифлейм. Не обръщах особено внимание, защото единственото, което правех, бе да поръчвам за себе си и семейството козметиката, от която имаме нужда. Упорито отказвах да се присъединявам към бизнес срещите, на които ме канеха редовно, и изобщо не мислех, че с Орифлейм човек може да печели и да се развива. 

И така минаха 3 години, до около 2012 г., до момента когато нещо се преобърна. Това стана, когато за пръв път ми разказаха за идеята за онлайн бизнес. Тогава си казах – „Ето, това е моето! Това искам! Съчетава страстта ми към технологиите, нуждата от повече време за семейството и желанието да преподавам и помагам на повече хора. Да работя в среда с хора, които искат да постигат конкретни резултати, да развиват собствен бизнес, да променят живота си, да печелят повече и да си осигурят по-висок стандарт на живот за себе си и близките си.“

Не мислих много, много, защото вече бях и в последните месеци на платеното ми второ майчинство. Приех предложението. И само за девет месеца покорих четири нива по кариерния план. Спечелих и присъствие на международна конференция в Египет, в топ курортното селище Шарм Ел Шейх. На следващата година бях част от българската делегация на международната конференция в Испания. Емоцията и заряда, които получих, не могат да се опишат с думи, те трябва да се преживеят!

Започнах да провеждам и обучения – онлайн и на живо. Учителят в мен искаше да говори и преподава. Горда съм със себе си, че вече съм се изправяла да говоря пред над 150 души. Сега Орифлейм е мой собствен бизнес. Екипът ми наброява над 300 партньори от всички краища на България, а дори и от чужбина. Хора, които ми се довериха и повярваха, че това е техният начин да правят бизнес и хора, с които заедно работим и творим нови проекти. 

Сега вече и те постигат конкретни резултати, развиват се, променят живота си, печелят повече и работят за себе си и за по-висок стандарт на живот. Това е моето второ семейство. С тези хора заедно се справяме с предизвикателствата пред нас, заедно празнуваме своите успехи, а срещите на живо са истинско забавление!

Осъзнавам силно, че това е само началото на пътя. Предстоят толкова нови предизвикателства, нови успехи, нови запознанства и нови пътувания. Предишната Тодорка се плашеше от това, а новата Тодорка казва: “Благодаря! Искам още!”. Новата Тодорка е уверена, щастлива, енергична, жизнерадостна, търпелива. Има време за любимите си хора и занимания. И всичко това ми се случва, защото повярвах, че заслужавам повече, и тръгнах по пътя на промяната с Орифлейм.

„Направи първата крачка и пътят ще се появи.“ 

Включих се и в проекта “Мечтите движат света”. Щом си попаднал на този сайт и четеш моята история, това едва ли е случайно.

Може би започва твоята промяна, не знам… Никога няма да узнаем, ако не опитаме. Ела на опознавателна информационна среща и прецени дали този бизнес е за теб!

Виж повече тук: https://bamm-bg.com/

Меню